Muren injecteren

Even Care for Buildings bellen

Muren injecteren is een waterdichte oplossing

Muren injecteren is één remedie. Care for Buildings hanteert verschillende methodes voor het waterdicht maken van uw muur en/of fundering. De meeste vochtproblemen zijn te vinden in kelders, souterrain of fundamenten. Er kunnen zich echter ook vochtproblemen voordoen op een verdieping. De vochtproblemen ontstaan dan niet vanuit optrekkend vocht maar van problemen met hemelwaterafvoer, zoals regenpijp of dakgoot. Bij oude huizen komt regelmatig vochtdoorslag voor. De muur is dan niet meer waterdicht waardoor bij regen op de muur, het water door de muur heen trekt. Care for Buildings lost al uw problemen met vocht op een professionele wijze op!

Muren injecteren tegen vocht

Een oplossing die wij vaak toepassen is de muren injecteren, dit maakt de muur waterdicht waardoor vocht niet langer kan doordringen. De speciale vloeistof die met lage druk in de muur gespoten wordt, vult de poreuze stenen waarna het verhard.

Voordelen muren injecteren

Het proces van muren injecteren, verharding, ook wel verkiezeling genoemd, heeft veel voordelen:

  • Een bewezen methode die al meer dan 50 jaar toegepast wordt;
  • Maakt stenen en metselwerk weer waterdicht waardoor deze ondoordringbaar worden voor vocht;
  • Verstevigd stenen en metselwerk en remt het proces van vochtschade en afbrokkeling;
  • Stuc- of pleisterwerk kan op de muur blijven zitten, er worden gaten in de muur geboord voor het injecteren en deze gaten worden vervolgens weer afgedicht;
  • Duurzame oplossing die zowel aan de binnenzijde als buitenzijde van de muur toegepast kan worden.

Muren injecteren niet afdoende?

Is de oorzaak ernstiger dan alleen vocht in de muur? En is muren injecteren geen waterdichte oplossing? Dan spreken we over doorslaand vocht, waarbij de muur bij een verhoogde grondwaterstand of harde regen vochtplekken krijgt. De muur injecteren zal de oorzaak niet geheel weg kunnen nemen. Naast injecteren zal Care for Buildings nog een andere methode toepassen welke de muur weer geheel waterdicht maakt.

Muren injecteren VS de muur afdichten

De muur afdichten is een systeem waarbij de muur behandeld wordt met afdichtingsmortel. Na het aanbrengen van deze waterwerende laag kan de muur opnieuw afgewerkt worden met stuc- of pleisterwerk.
Om deze laag aan te brengen is het noodzakelijk de muur kaal te maken tot aan de stenen. Is er vocht dat bij de grens tussen de vloer en de muur (kimnaad) doordringt? Dan is de oplossing om hier een schuin opgezette kimnaad te plaatsen. Care for Buildings freest de kimnaad een paar centimeter uit waarna er met een waterdichte mortel een schuine kimnaad geplaatst wordt. Care for Buildings bied u altijd een oplossing voor uw vochtprobleem!