Muren impregneren

De waterafstotende oplossing

Het impregneren van muren

Het impregneren van muren komt neer op het vochtwerend maken van een gevel. Een mooie bijkomstigheid is dat de gevel hiermee ook vuilafstotend wordt. Impregneren is een belangrijk onderdeel van het gevelonderhoud. Een flinke regenbui, een paar dagen nachtvorst, roet van verkeer, mos, algengroei en zure regen; een gevel krijgt veel te verduren. Om uw gevel weerbaar te maken tegen deze invloeden kan Care for Buildings uw muren impregneren. Ook kan Care for Buildings uw dak impregneren en daarmee het gehele huis impregneren!

Voordelen van muren impregneren

De muur oppervlaktes worden geïmpregneerd met een milieuvriendelijke waterafstotende vloeistof, waardoor deze ongevoelig worden voor vocht, maar ook voor vuil, mos en algen. Hierdoor biedt het impregneren van uw muren en impregneren van uw dak de volgende voordelen:

 • Waterafstotend maken van muren of dak
 • Beschermd tegen vochtvlekken
 • Bescherming tegen vochtschade aan de stenen of voegen
 • Langere levensduur van uw voegen
 • Schimmelwerend en anti-algengroei
 • Beter beschermd tegen vorstschade doordat de stenen, voegen en dakpannen geen vocht vasthouden en daardoor minder snel kunnen kapotvriezen.
 • Lagere luchtvochtigheid binnenshuis door een vochtwerend huis, geen vochtdoorslag meer!
 • Uw woning is beter geïsoleerd door het impregneren van muren; deze blijven droog met behoudt van de ventilerende werking; kan leiden tot energiebesparing!
 • Door muren te impregneren zal uw gevel langer meegaan en dus langer mooi blijven

Kortom, Care for Buildings kan ervoor zorgen dat u langer kunt genieten van een mooie schone gevel door uw muren te impregneren. Uw gevel wordt beschermd tegen vuil en vocht doordat een laag van ons impregneermiddel wordt aangebracht. Verder zal het aanzicht verbeteren en zal dit een beter binnenklimaat en isolatiewaarde opleveren!

Muren impregneren en gevelreiniging

Care for Buildings geeft volledige service en advies op het gebied van impregneren van muren en gevelreiniging. Zo is het combineren van gevelreiniging met het impregneren van uw muren goed voor uw pand én portemonnee. Leest u gauw verder op de pagina gevelreiniging over alle voordelen. Nauw verwant aan het impregneren van muren en gevelreiniging is gevelrenovatie. Care for Buildings kan u helpen bij het complete gevelonderhoud.

Care for Buildings krijgt regelmatig de vraag of iedere muur te reinigen en te impregneren is. Dit is een goede vraag, aangezien niet alle type stenen en gevels dezelfde soort reinigingsmethodes en middelen verdragen. Ook kan het zijn dat vanwege de monumentale status van uw pand een aanvraag bij gemeente verplicht is. Vraagt u zich af of uw gevel gereinigd en geïmpregneerd kan worden? Plan dan vrijblijvend een afspraak met Care for Buildings in.

Muren impregneren met gevel impregneer

Care for Buildings maakt gebruik van duurzame en milieuvriendelijke muur impregneermiddelen. Uitgaande van het beste resultaat, heeft Care for Buildings verschillende soorten gevel impregneermiddelen gericht op diverse doeleinden. Care for Buildings werkt met gevel impregneermiddel in de vorm van vloeistof. Indien nodig, voor een diepere doordringing bij bijvoorbeeld raamdorpels kiest Care for Buildings voor een impregneermiddel voor gevels in de vorm van een crème. Alle middelen zijn getest en hebben een bewezen werking!

Muren impregneren of het gehele huis impregneren?

Naast het impregneren van muren, waarvoor impregnatie voornamelijk wordt toegepast, kunnen ook andere materialen die aan weersinvloeden en andere factoren van buitenaf onderhevig zijn, worden geïmpregneerd. Hierbij kunt u denken aan:

 • Impregneren schoorsteen (schoorsteen impregneren is vaak een standaard onderdeel van gevelimpregnatie, maar kan ook als losse werkzaamheid worden uitgevoerd)
 • Impregneren beton (toepassing op de gevel, maar ook op vloeren waardoor ze bijvoorbeeld minder glad worden door algengroei)
 • Dak impregneren
 • Natuursteen gevel impregneren
 • Impregneren siermetselwerk buitenshuis, bijvoorbeeld in de tuin of bij de oprit
 • Hout impregneren
 • Anti-graffiti impregneer aanbrengen

Alle bovenstaande werkzaamheden kan Care for Buildings voor u uitvoeren. Voor de verschillende toepassingen zal verschillend te werk worden gegaan: de geschikte voorbehandeling met reiniging, het aanbrengen en de keuze voor het juiste impregneermiddel. Neem gerust vrijblijvend contact op.

Muren impregneren kosten

De kosten van muren impregneren zijn afhankelijk van een aantal factoren: de verdieping waar geïmpregneerd dient te worden, het aantal vierkante meters en de steensoort. Door het gebruik van professionele apparatuur en ruime ervaring kan Care for Buildings de kosten voor het impregneren van muren laag houden en maximale service bieden. Middels een offerte krijgt u een vrijblijvende begroting, zodat u duidelijkheid heeft van de totale kosten. Uiteraard komt Care for Buildings graag kosteloos en vrijblijvend langs om u goed te adviseren!