Fundering waterdicht maken

Een fundament om op te bouwen

Een waterdichte fundering begint bij het vochtprobleem herkennen

Vochtvlekken of schimmel op uw muur wijst op problemen met de fundament afdichting. Vocht trekt door het fundament in de muur en geeft aan de binnenzijde van de muur schimmel of vlekken. Een constant vochtige muur is slecht voor uw gezondheid wegens een te hoge vochtigheidsgraad van het binnenklimaat.

Gevolgen slechte fundament afdichting

  • Vocht in de kruipruimte
  • Schade aan de bouwconstructie
  • Zwamvorming
  • Schimmels
  • Betonrot
  • Ongedierte
  • Ongezond binnenklimaat

Vocht kan bij het fundament zijdelings door de muur trekken of van onderaf door de vloer. Bij vochtproblemen kijkt Care for Buildings eerst naar de oorzaak voor wordt overgegaan tot de oplossing. Care for Buildings heeft meerdere methodes ontwikkeld om het fundament waterdicht te maken. Er is ook zeker een passende oplossing voor u!

Fundament waterdicht maken

Het fundament waterdicht maken, doen wij vrijwel altijd aan de buitenkant van uw pand. Hierdoor is er binnen geen overlast. Na afdichten van het fundament, wordt de grond rondom uw pand weer dichtgemaakt, waardoor er zichtbaar niets veranderd aan de uitstraling van uw pand. Betreft de situatie een fundament waar een kelder achter zit, dan kan er ook gekozen worden om van binnenuit te werken. 

Indien Care for Buildings tijdens de werkzaamheden scheuren in uw muur ontdekt, herstellen we deze direct. Dit door middel van scheurstabilisatie. Ook kan er bij oneffen metselwerk een stuclaag van speciale waterdichte mortel aangebracht worden om vervolgens de vochtwerende laag aan te brengen.

Naast fundamenten kan Care for Buildings uw souterrain, zwembad of andere bouwwerken beneden het maaiveld afdichten, waardoor vocht geen kans meer krijgt!

Kosten om een fundering waterdicht te maken

De kosten van fundament afdichting worden bepaald door een aantal factoren waaronder de staat van het fundament en de totale oppervlakte. 

Preventieve oplossing nodig of een lekkage? Nodig Care for Buildings uit om kosteloos en vrijblijvend langs te komen. Wij komen graag op locatie langs om het lekkage probleem vast te stellen en een kostenbepaling te maken. Na dit gesprek weet u direct waar u aan toe bent!