Vochtwering

Vocht, het is volksvijand nummer 1 bij zowel nieuwbouw, bestaande bouw als verbouwing en onderhoud.

4.0 op basis van
26 beoordelingen

Bekijk reviews

Vochtwering is prioriteit

Vochtwering is noodzakelijk. Vocht, het is volksvijand nummer 1 bij zowel nieuwbouw, bestaande bouw als verbouwing en onderhoud. Vocht kan veel schade aanrichten en is bovendien ongezond voor het woonklimaat.
Te veel vocht in uw woning of kelder kan allerlei oorzaken hebben; slechte ventilatie; bouwtechnische oorzaken - onvoldoende afdichting van fundament of buitenmuren- of lekkage.  Care for Buildings weet raad met vochtwering:grote en kleine vochtproblemen!

Vochtwering en de achterliggende problemen

Vochtproblemen in uw woning of pand worden na verloop van tijd altijd zichtbaar en brengen vervelende gevolgen met zich mee. Herken vochtproblemen tijdig om deze snel op te lossen en schade te beperken. Onderstaand geeft Care for Buildings meer informatie over de gevolgen van vochtschade om deze te herkennen en de oorzaak van vocht vast te stellen.

Vochtwering bij betonrot, houtrot en scheuren in muren
Wanneer de muur of vloer vochtig blijft, ontstaat er blijvende schade aan steen of aan houten balken. Houten balken gaan met name rotten op de kop van de balk die in de vochtige muur zit. Doordat de steen of het beton nooit droogt ontstaat er schade. Deze schade uit zich in scheuren in voegwerk, schilferen van stenen of zelfs scheuren in steen of beton.

Vochtwering bij schade aan stucwerk, pleisterwerk, verf of behang
Naast vochtplekken op de muur, laat stuc- en pleisterwerk door een hoog vocht gehalte uiteindelijk los. Ook verf of behang zal door vochtproblemen loslaten. Voordat deze opnieuw worden aangebracht, dient de muur eerst goed droog zijn.

Vochtwering bij schimmel in huis of zwam op hout
Door het vocht ontstaat er schimmel op de muur of vloer. Deze schimmel blijft zich uitbreiden en kan tot wel anderhalve meter op de muur komen. Wees er dus op tijd bij wanneer u schimmelvlekken boven de plint ziet. Zijn er houten balken in de vloer of kruipruimte? Wanneer deze vochtig worden ontstaat vaak zwam, een paddestoel achtige schimmel die zeer snel groeit doordat deze zelf vocht aanmaakt. Wanneer zwam geconstateerd wordt dient dit zo snel mogelijk professioneel verwijderd te worden. Wanneer de schimmel is bestreden wordt de bron ( het vochtprobleem) bestreden door Care for Buildings.

Vochtwering bij muurzouten
Muurzouten zijn herkenbaar als witte uitslag op de muur in de vorm van makkelijk weg te vegen aanslag. Deze aanslag blijft terugkomen zolang het vochtprobleem niet opgelost is. Het zout trekt vocht aan en maakt de muur continu nat. Met zoutsanering bestrijd Care for Buildings de muurzouten. De zouten worden door de zoutsanering geneutraliseerd, waardoor het proces stopt. De zouten komen nadien ook niet terug.

Vochtwering bij lekkage en vochtschade
Bij sommige kelders of kruipruimtes kan het probleem zo groot worden dat er plassen water komen te staan. Er is dan sprake van ernstige lekkage. Met name na hevige regenval of verhoogde grondwaterstand zal dit probleem zich voordoen.

Vochtwering bij hoge energie rekening
Om een vochtige ruimte warm te krijgen zal de verwarming hoger moeten dan wanneer de ruimte droog is en de luchtvochtigheid laag. Uw energierekening is dus hoger in een vochtig pand dan in een droog pand.

Vochtwering bij een schadelijk vochtig leefklimaat
Een vochtige ruimte is slecht voor uw gezondheid. De ontstane schimmels geven stoffen af in de lucht, sommige van deze stoffen zijn zelfs giftig. U kunt het merken aan lichamelijke klachten als rode ogen, loopneus, ademhalingsproblemen of andere allergische reacties. Het alleen verwijderen van de schimmel neemt nooit de oorzaak weg. Enkele tips om schimmel te voorkomen:

 • Lucht uw huis goed met droog weer
 • Zet in de slaapkamer een raam open, tijdens het slapen maakt adem en zweet de lucht vochtig
 • Zet meubels nooit strak tegen de muur maar zorg voor ruimte ertussen
 • Droog de douche af en zorg voor voldoende frisse lucht
 • Wees er snel bij als u schimmel op de muur ontdekt, rond de plint wijst dit vrijwel altijd op een vochtprobleem in de muur of fundering

Vrijblijvend advies voor vochtwering bij vochtproblemen

Care for Buildings geeft u kosteloos en vrijblijvend advies bij vochtproblemen. Care for Buildings kan hiervoor langskomen op locatie. Ook kunt u ons een foto per WhatsApp of E-mail sturen: klik hiervoor op 1 van de iconen, aan de rechterzijde van iedere pagina. Na het sturen van een foto kan direct een inschatting worden gemaakt van de oorzaak van uw vochtprobleem en de oplossing.

Muren impregneren

Lees meer

Fundament afdichting

Lees meer

Kelderafdichting

Lees meer

Vochtwering kelder en fundament

De meeste vochtproblemen komen van beneden. Uw kelder of fundament, vloer of wand zullen snel schade ondervinden wanneer u dit niet laat verhelpen. Care for Buildings biedt u een vakkundige vocht diagnose gevolgd door een veilige oplossing voor alle soorten vochtproblemen. Care for Buildings is gespecialiseerd in injectietechnieken voor:

 • Optrekkend grondvocht
 • Kelder en fundament
 • Betonconstructies
 • Waterbassins
 • Parkeerkelders
 • Zwembaden
 • Souterrain

Naast bovenstaande verzorgd Care for Buildings vlakafdichting en waterdichte afdichtingssystemen voor kimlekkages, wandlekkages, vloerlekkages of doorvoerlekkages

 • Vochtwering Afdichten Gevel Kwastrubber
 • Vochtwering Geïmpregneerde Gevel
 • Vochtwering Impregneren Gevel
 • Vochtwering Impregneren Hout
 • Vochtwering Injecteren Binnenmuur
 • Vochtwering Injecteren Buitenmuur
 • Vochtwering Kelder Lekkage
 • Vochtwering Kelderafdichting
 • Vochtwering Waterdichte Mortel

Vochtwering gevels, muren, metselwerk

Heeft u last van doorslaand vocht of optrekkend vocht? Care for Buildings rekent er snel en efficiënt mee af. Doorslaand vocht ontstaat doordat een poreuze buitenmuur neerslag absorbeert. Care for Buildings kan uw voeg en metselwerk inspecteren en zo nodig vervangen. Uw buitenmuur impregneren tegen vocht adviseren wij altijd. Optrekkend grondvocht komt vanuit de grond en ontstaat door grondwater of bodemwater. Care for Buildings kan u een blijvende oplossing bieden tegen optrekkend vocht door middel van het injecteren van uw buiten en of binnenmuur.

Wist u dat de aanslag op gevel – schimmel- groene aanslag- witte aanslag- zwarte aanslag ook een symptoom is van een vochtprobleem?

Waarom nog langer wachten?

Vochtwering door impregneren

Hydrofoberen is een ander woord voor impregneren. Het betekend het waterafstotend maken van uw gevel, dak of betonelementen. Wateroverlast en overdadig vocht in uw gevels wordt sterk gereduceerd door uw gevel te impregneren. Care for Buildings impregneermiddel is reuk arm, UV licht bestendig, damp diffuus, langdurig afpareleffect, niet filmvormend en niet vochtreactief. Geïmpregneerde gevels blijven voor 95% ademingsactief.

Als uw gevels compleet geïmpregneerd zijn zal er geen vocht meer intrekken, met alle voordelen van dien: een ‘zelfreinigende gevel’ omdat vuil niet langer blijft plakken: luchtvervuiling, algen en schimmels krijgen minder kans tot nestelen, een stijging van de warmte- isolerende werking, vermindering van vorstschade, bescherming tegen verkleuringen zoals zout uitslag en erosie, verduurzamen van metsel en voegwerk.