Schoorsteen renovatie

Iedere dag een warm welkom

Is uw schoorsteen toe aan renovatie? Laat dan een schoorsteen renovatie uitvoeren. Een veilige schoorsteen is een belangrijk onderdeel van uw woning. Schoorstenen hebben regelmatig onderhoud nodig, onder andere om een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Daarnaast dient een schoorsteen bescherming te bieden tegen weersinvloeden. Door jaarlijks onderhoud uit te voeren aan uw schoorsteen kunnen lekkages en schoorsteenbranden voorkomen worden. Care for Buildings is uw specialist in het uitvoeren van uw schoorsteen renovatie!

Care for Buildings komt op locatie bij u langs voor een inspectie van uw schoorsteen. Op basis van de inspectie wordt bepaald welke herstelwerkzaamheden nodig zijn.

Schoorsteen renovatie: opnieuw voegen/ metselwerk vervangen

Losse of poreuze voegen moeten worden vervangen anders bestaat de kans op vochtproblematiek. Het herstellen van uw voegwerk zijn reeds milde werkzaamheden. Middels een veilige steiger bereikt Care for Buildings uw schoorsteen zonder uw dakbedekking te beschadigen. De voegen zullen worden verwijderd, indien van toepassing zal uw metselwerk worden hersteld, de schoorsteen wordt gereinigd en opnieuw gevoegd met een voeg en voegkleur naar uw keuze.

Schoorsteen renovatie: plateau herstel

Het plateau of bovenplaat is onmisbaar voor uw schoorsteen. Het dient als afloop van (regen) water en dient daardoor waterdicht te zijn. Bij oudere woningen is het plateau van de schoorsteen vaak van cement gemaakt en heeft daardoor extra kans op scheurvorming. Deze scheurvorming vind plaats door temperatuurwisselingen ( van koud naar warm en andersom). Care for Buildings werkt bij plateau herstel met verschillende materialen, hetgeen wat vereist is, wat bij uw woning past of dat wat u wenst.

Schoorsteen renovatie: lood vervangen

De loodslabben rondom uw schoorsteen zorgen ervoor dat er geen (regen) water uw pand via de schoorsteen betreedt. Loodslabben kunnen door ouderdom/ uv licht en andere weersinvloeden scheuren, opwaaien of uit de voegen breken. Care for Buildings voert voor u een gerichte reparatie uit of vernieuwd het lood in zijn geheel. U kunt ook kiezen voor een loodvervanger, deze zijn vaak op basis van kunststof legeringen. Vraag naar de mogelijkheden!

Schoorsteen renovatie: impregneren

U kunt het metselwerk van uw schoorsteen van een langere levensduur voorzien door uw schoorsteen te impregneren. Hiermee beschermt u uw schoorsteen niet alleen tegen vocht maar ook tegen schimmel en algengroei. Bij het impregneren wordt uw schoorsteen waterafstotend gemaakt.

De kans op vorstschade en daardoor scheurvorming neemt door het impregneren af. Na de loop van jaren wordt de beschermlaag ‘dunner’ dus het herhalen en preventief onderhouden van uw schoorsteen is een pré.