Restauratie

The care for your building starts now!

De termen renovatie en restauratie worden vaak verwisseld of door elkaar heen gebruikt. Bij renovatie gaat het om het vernieuwen/ verbeteren van uw pand, rekening houdende met comfort, duurzaamheid en de eisen van deze tijd, met gebruik van oude en nieuwe materialen en technieken. Restauratie is het herstellen van uw pand, waarbij gebruik gemaakt wordt van originele technieken en materialen. Dit alles om de karakteristieke eigenschappen van uw pand te behouden.

Restauratie is een zeer specialistisch vakgebied welke Care for Buildings beheerst. Care for Buildings werkt regelmatig aan oude, historische of monumentale panden. Care for Buildings hecht waarde aan het authentieke karakter en draagt graag bij aan het behoud hiervan. Een vereiste is het gebruik van authentieke oorspronkelijke materialen. Uw pand kan weer hersteld worden - in oude glorie- zonder afbreuk te doen aan het origineel. Voordat u met restauratiewerkzaamheden start is het belangrijk te weten dat het zoeken naar de juiste materialen veel tijd kost. Echter bent u dit proces, bij het zien van het resultaat, snel weer vergeten!

Gevelrestauratie

Uw gevel. Uw visitekaartje. De gevel is het eerste aanblik van uw pand. Panden ouder dan 50 jaar vallen onder de categorie gevelrestauratie. Bij gevelrestauratie hersteld Care for Buildings schade aan uw gevel met originele materialen. Een goed uitgevoerde restauratie maakt de klassieke details van uw gevel weer zichtbaar. Door het uithakken, reinigen en voegen van uw gevel krijgt uw gevel niet alleen een goede bescherming maar ook een geheel ander uiterlijk. Ook voor reparatie van scheuren en zettingen aan het metselwerk van uw monumentale pand is Care for Buildings uw specialistische partner. Bezit of beheert u een monumentaal gebouw of woning die onderhoud of restauratie aan het metsel of voegwerk behoeft? Neemt u gerust telefonisch contact op of middels ons contactformulier.

Restauratie door muurankers conserveren

Feit: Roestend ijzer kan tot maximaal 7-8 keer zijn oorspronkelijke volume bereiken. Indien het ijzer in een muur is verwerkt kan dit tot grote schade leiden. Deze schade kenmerkt zich vaak door gescheurde stenen en/of naar voren gedrukt metselwerk op de plaats waar ankers in het metselwerk zitten. Het is in dit soort gevallen noodzakelijk een gedeelte van het metselwerk  te verwijderen en de ankers te ontroesten en te conserveren. IJzeren ankers worden al sinds de dertiende eeuw gebruikt om kapconstructies en vloeren van hout met stenen gevels te verbinden. De veer, het horizontale deel van het anker, is aan de houtconstructie bevestigd en steekt door het metselwerk naar buiten. Hieraan is de schieter bevestigd, het verticale deel dat aan de buitenzijde van het metselwerk zichtbaar is. Care for Buildings uitgangspunt is dat bij dergelijke werkzaamheden de opbouw en uitstraling van de gevel hetzelfde blijft.

Restauratie met gevelreiniging

Elke gevel heeft zijn eigen karakter. Dit specifieke karakter moet behouden blijven. Gevelreiniging bij uw monumentale pand is mogelijk. Care for buildings is in staat oppervlakte reiniging toe te passen zonder schade aan te richtten. Het reinigen van de gevel van uw monumentale pand is altijd onderworpen aan een juridische toets. Wegens de leeftijd van uw pand en het daarbij bestaan van poreuze materialen is aangepaste specialistische reiniging noodzakelijk. Care for Buildings heeft de kennis en ervaring een goede afweging te maken tussen het maximaal te behalen resultaat en het risico op schade tot een minimum te beperken. Care for Buildings zet altijd een reinigingsproef in.

Voor u is het belangrijk te weten dat een vergunning noodzakelijk is voor uitvoering van gevelreiniging bij monumentale panden. De kans op schade door reiniging is altijd aanwezig ondanks de voorzorgsmaatregelen.