Gevelrenovatie

Als u de oorzaak niet aanpakt, gaat het etteren!

Mooi, sterk en duurzaam met gevelrenovatie

Gevelrenovatie of restauratie is, met name voor oude gevels, op een gegeven moment noodzakelijk om verder verval tegen te gaan. Signalen dat de gevel in verval is zijn te herkennen aan scheuren in het voegwerk, afbrokkelend voegwerk of afbrokkelende stenen door bijvoorbeeld zure regen. Wacht niet te lang met het herstellen van uw gevel. Scheuren trekken met verloop van tijd vaak verder door uw gevel heen. Het gevolg: schade aan de constructie van uw pand of vochtschade. Door op tijd uw gevel te herstellen, wordt deze weer mooi, sterk en duurzaam.

Gevelrenovatie werkzaamheden

De renovatie van uw gevel bestaat uit een aantal verschillende werkzaamheden, zoals gevel opnieuw voegen, gevel reinigen en gevel impregneren. Afhankelijk van de conditie van uw gevel maken wij samen met u een plan voor gevelrenovatie of gevelrestauratie, gevelherstel of gevel onderhoud. Care for Buildings werkzaamheden omvatten onder andere de volgende punten:

 • Controle op scheuren in uw metselwerk/gevel.
 • Vaststellen oorzaak eventuele vochtproblematiek.
 • Vaststellen eventuele type gevel aanslag
 • Vaststellen type metselstenen.
 • Vaststellen type geveltechniek.
 • Metselwerk herstellen en metselwerk repareren.
 • Hervoegen gevel.
 • Vorstschade metselwerk herstellen.
 • Gevelreiniging indien van toepassing.
 • Vervangen van dorpels of lood.
 • Latei plaatsen/ vervanging.

Gevelrenovatie: scheurherstel

Scheuren in metselwerk zijn de meest voorkomende scheuren die Care for Buildings tegenkomt bij een (oude) gevel renoveren. Care for Buildings herstelt en stabiliseert uw scheuren, waardoor deze niet opnieuw of verder zullen scheuren. Scheurherstel is een specialisme.  Om tot een gedegen oplossing te komen achterhaalt Care for Buildings de oorzaak waardoor de scheur is ontstaan. Vervolgens wordt gekeken naar het type steen, de locatie van de scheur en de diepte/breedte om tot een goed plan van aanpak te komen.

Gevelrenovatie: gevel opnieuw voegen

Een goede optie wanneer u uw gehele gevel weer een nieuwe uitstraling wilt geven! Uw oude voegen worden verwijderd door middel van uitslijpen of uithakken. Bij oud metselwerk zijn scheuren of loszittende stenen vaak aanwezig. Tijdens gevelrenovatie worden deze weer opnieuw gemetseld en scheuren in metselwerk hersteld.  Na het verwijderen van uw oude voegen wordt uw gevel gereinigd, het ontstane vuil tijdens de werkzaamheden en de al aanwezige aanslag wordt verwijderd. Het resultaat: een schone gevel. Uw gevel zal vervolgens opnieuw gevoegd worden. U heeft de keus uit het type voeg en voegkleur.  Een platvolvoeg, knipvoeg, snijvoeg, verdiepte voeg, schaduwvoeg,,,grijs, wit, zwart,,,heeft u uw keus gemaakt?

Na het uitvoeren van de gevelrenovatie adviseert Care for Buildings, als kers op de taart: metselwerk impregneren. Om extra lang van uw metselwerk te genieten, de levensduur te verlengen en de muur vuilafstotend te maken!

Gevelrenovatie en isoleren

Wanneer u gevelrenovatie werkzaamheden aan het uitvoeren bent is het een goed moment stil te staan bij verduurzamen. Heeft u al spouwmuurisolatie? Vooral bij woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1976 kan dit u veel energievoordeel opleveren! Nieuwsgierig geworden? Ook wanneer u niet direct over de financiële middelen beschikt dit te financieren, zijn er veel mogelijkheden. Er zijn landelijke, provinciale, regionale en gemeentelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen beschikbaar. Op www.energiesubsidiewijzer.nl  vindt u meer informatie over financiering van uw energiebesparende maatregelen.