Zwarte aanslag gevel verwijderen

Schoon is het nieuwe zwart

De oorzaak van zwarte aanslag op uw gevel

Zwarte aanslag op uw gevel laten verwijderen? Care for Buildings staat voor u klaar! Zwarte aanslag is een veelvoorkomende vervuiling. Zwarte aanslag op de gevel komt veel voor in de stad, de oorzaak is in dat geval roet (atmosferische vervuiling) Ook de schaduwkant van uw woning of pand kan vatbaar zijn voor zwarte aanslag, waarbij algen en schimmels zich nestelen op vochtige plekken. Deze plekken bevinden zich vaak naast vensterbanken, onder dorpelstenen en rolluikkasten. Elke vervuiling heeft een andere aanpak voor gevelreiniging nodig.

Hoe zwarte aanslag van de gevel verwijderen?

Zwarte aanslag is in de meeste gevallen het gevolg van atmosferische vervuiling: roet, algen of schimmel. Om zwarte aanslag van de gevel te verwijderen volstaat in de meeste gevallen hogedruk reinigen door middel van de ‘thermoshock’ techniek. Onze hogedruk stoomreinigingsunit heeft een werkdruk van 50 tot 500 bar en een temperatuur van koud water tot 150 graden stoom. Care for Buildings verwijderd uw zwarte aanslag van de gevel met een perfect resultaat!

Zwarte aanslag verwijderen van geverfde gevel

Zwarte aanslag verwijderen van een gevel die geverfd is, vergt een andere aanpak dan van een ongeverfde bakstenen muur. Aangezien hogedruk reinigen snel schade kan toebrengen aan de verflaag kijkt Care for Buildings altijd naar een combinatie van chemisch reinigen en stoom reinigen met lage druk.

Zwarte aanslag verwijderen van voegwerk gevel

In sommige gevallen oogt de gevel nog schoon maar is het voegwerk vervuild met zwarte aanslag. De zwarte aanslag van het voegwerk kan roet als oorzaak hebben, echter is vocht en schimmel vaak ook de boosdoener. Zoals zwarte voegen ook binnenshuis kunnen voorkomen in vochtige ruimtes, zo kunnen deze ook buitenshuis zichtbaar zijn. Hogedruk reinigen met stoom is dé oplossing om zwarte aanslag van het voegwerk van uw gevel te verwijderen.

Zwarte aanslag van uw gevel laten verwijderen door Care for Buildings

Het verwijderen van zwarte aanslag op uw gevel dient periodiek te gebeuren. Het verwijderen van zwarte aanslag op uw gevel is niet alleen voor het optische resultaat. Door uw gevel te verlossen van vervuiling voorkomt u de verdere schadelijke gevolgen: een vuile gevel houdt vocht vast, het vocht trekt organismen aan welke zuren afscheiden waardoor uw gevelstenen worden aangetast. Genoeg redenen om dit niet te laten gebeuren! Care for Buildings is u graag van dienst. Wij kunnen niet wachten u te laten genieten van een prachtige gevel!