Hogedruk reinigen

Gevels en muren, voegen, houten gevel, bestrating, terras en damwand

Hogedruk reinigen is de schoonmaak oplossing

Hogedruk reinigen biedt voor veel schoonmaak problemen dé oplossing. Ben u op zoek naar hogedrukreiniging voor gevel, bestrating, beton, damwandprofielen of hout? Care for Buildings voert deze klussen professioneel en voordelig uit. Hogedruk reinigen is gebaseerd op stoom reinigen. Het is een techniek waarbij heet water met een temperatuur tot 150 graden Celsius en met een druk tussen de 50 en 500 bar op het oppervlak gespoten wordt. Per materiaal dient dit op een specifieke manier te gebeuren om schade te voorkomen. Zo dient er altijd onder de juiste hoek gespoten te worden en met de juiste druk en temperatuur. Er zijn veelvoorkomende werkzaamheden waarvoor Care for Buildings hogedrukreiniging inzet. Leest u verder om een beeld te krijgen van de werkzaamheden.

De werkwijze van hogedruk reinigen

Hogedruk reinigen is een milieuvriendelijke reinigingsmethode, gebaseerd op het “thermo shock” effect. Oververhitte – energievolle – waterdruppels worden met een te doseren inslagkracht tegen de vervuiling gespoten, de kokende waterdruppels exploderen en het vuil komt los van de ondergrond. Met deze reiniging techniek kan, ten opzichte van conventionele methodes, met een aanzienlijk geringer waterverbruik en werkdruk een beter reinigingsresultaat worden verkregen. De hogedrukreiniging resultaten zijn uitmuntend en vormen eveneens een basis voor optimale werking van het eventueel te gebruiken impregneermiddel of gevelverf.

Hogedruk reinigen van gevels en muren

De gevel reinigen met hogedruk wordt gedaan om een licht tot matig vervuilde gevel te reinigen. Met de hogedrukreiniger kalk of schimmel verwijderen is geen enkel probleem. Care for Buildings controleert altijd eerst het type vuil voordat een reinigingstechniek wordt toegepast. Als er sprake is van witte aanslag stenen muur verwijderen, uitbloeiing metselwerk verwijderen of salpeter dan is hogedruk reinigen van de gevel niet de juiste methode. Care for Buildings komt graag vrijblijvend en kosteloos langs om het probleem te identificeren en een passende oplossing te bieden.

De gevel reinigen met hogedruk kent verschillende toepassingen: stenen muren, gevelbekleding hout, gevelbekleding kunststof en vele anderen! Elke toepassing vereist een specifieke instelling van de hogedrukreiniger. Een extra voordeel van hogedruk reinigen is het schimmel- en bacteriedodend effect. Schimmels en bacteriën zijn de oorzaak van gekleurde of donkere plekken op uw gevel. Met het impregnerenvan uw muren ná het hogedruk reinigen, wordt voorkomen dat vuil of schimmels zich opnieuw aanhechten. En het allerbelangrijkste: een extra lang schoon resultaat!

Voegen schoonmaken met hogedrukreiniging

Om hogedruk reinigen toe te passen bij het schoonmaken van voegen dient altijd achterhaald te worden wat het probleem is. De voegen slaan wit uit door een slechte binding van kalk met cement. Onder invloed van vocht trekt de kalk naar buiten. In veel gevallen komt dit voor bij nieuw metselwerk en met name wanneer de muur nat is geworden door regen tijdens het uitharden. Hierdoor heeft de kalk zich niet goed kunnen mengen met het cement waardoor deze door vochttransport uit de gevel komt. Hogedruk reinigen is een mogelijkheid. Echter vergt dit een andere aanpak dan wanneer bijvoorbeeld de voegen grauw zijn, dan is er sprake van schimmel of vuil.

Hogedruk reinigen van houten gevel

Het hogedruk reinigen van een houten gevel kan niet in alle gevallen worden toegepast. Hout is een natuurproduct en kan door het vocht gaan kromtrekken. Om schade aan de gevel te voorkomen komt Care for Buildings altijd langs om gericht advies te geven en de optie tot hogedruk reinigen te bespreken. Ook kan een proef uitgevoerd worden om te zien of voor de gevel hogedruk reinigen mogelijk is of dat er voor een andere oplossing gekozen dient te worden.

Hogedruk reinigen van bestrating en terras

De voornaamste reden om hogedruk reinigen toe te passen op bestrating en terras is groene aanslag verwijderen. Groene aanslag geeft geen mooi aanzicht, trekt vocht aan en zorgt bovendien voor gladheid op uw bestrating of terras. Groene aanslag bestaat uit mossen, algen en schimmels. Door te werken met stoom – in te stellen op de hogedrukreiniger- wordt de groene aanslag tot in de kern kapot gemaakt en dus verwijderd. Uw bestrating of terras wordt na het hogedruk reinigen opgeruimd achter gelaten. Als gratis service biedt Care for Buildings u tevens aan uw tuingoot of watergoot bij uw terras te legen en te reinigen.

Hogedruk reinigen van damwand

Ook damwanden zijn uitstekend te reinigen met hogedruk! Uiteraard onder gepaste druk zodat geen beschadiging zal optreden. Damwand is een veelgebruikt materiaal voor bedrijfspanden, sporthallen en schuren. Ook woningen en panden met moderne architectuur worden tegenwoordig bekleed met damwand. Na verloop van tijd zullen de damwanden vervuilen: met name met atmosferische aanslag. Deze aanslag is herkenbaar aan een groene/zwarte verkleuring. Door uw damwanden met hogedruk te reinigen zult u snel, zorgeloos en veilig kunnen genieten van een schoon resultaat. Bevinden uw damwanden zich op hoogte of zijn er moeilijk bereikbare plaatsen? Geen probleem voor Care for Buildings! Met beschikking over de juiste machines, materieel en ervaring voor veilig werken op hoogte, biedt Care for Buildings voor uw reinigingsvraag altijd een gepaste oplossing.