Gevel zandstralen

,,,zand erover

Gevel zandstralen: wat is dat?

Zandstralen van de gevel is een gevelreiniging techniek waarbij straalgrit in combinatie met water onder druk op een gevel wordt 'gestraald'.

Voor 1957 werd er gewerkt met -echt- zand: kwartszand. Hier ligt dan ook de oorsprong van het begrip zandstralen. Naarmate de jaren vorderden kwamen de gezondheidsrisico's en gezondheidsproblemen, betreft het inhaleren van kwartsstof, beter in kaart. Blootstelling aan kwartsstof veroorzaakt ernstige longaandoeningen.

Gevel zandstralen in de twintigste eeuw

Het zandstralen van de gevel gebeurd machinaal met een straalketel aangesloten op een compressor. In de straalketel wordt straalgrit vermengd met water. Door middel van luchtdruk wordt het straalgrit en water de slang in gespoten en op de gevel aangebracht. Hierdoor kan iedere vorm van vervuiling worden verwijderd.

De straalmachine kan worden ingesteld betreft de hoeveelheid water, straalgrit en luchtdruk. Door water aan het straalgrit toe te voegen ontstaat een mengsel met een veel zachtere inslag op de gevel. Hierdoor kan Care for Buildings veel gevels stralen zonder de voegen te beschadigen.

Er zijn veel verschillende straalgrit verkrijgbaar. Ieder met een eigen toepassing en voor-en nadelen. Grit zijn industrieel vervaardigde kleine stenen deeltjes. Gritstralen zijn zwaarder en harder, waardoor ze effectiever zijn dan het gebruik van zand. Voor het reinigen van gevels wordt vaak gekozen voor Olivinezand, Speedblast of glasparels.

Gevel zandstralen als gevelreiniging

Een van de diensten die Care for Buildings inzet is het zandstralen van de gevel, dit is een effectieve techniek om hardnekkig vuil van de gevel te verwijderen. Zandstralen is niet mogelijk op alle steensoorten en is daarom niet geschikt voor iedere gevel. Care for Buildings gebruikt verschillende technieken voor gevelreiniging, afhankelijk van het type ondergrond en het soort vuil. Er wordt altijd een reinigingsmethode gekozen welke het effectiefste is. Care for Buildings komt graag vrijblijvend bij u langs om te kijken welke reinigingsmethode het beste bij uw gevel en bij uw gevelprobleem past.

Gevel zandstralen of het hele huis?

Uw complete huis zandstralen is de enige oplossing om de gekleurde of witte verf van de buitenmuur te verwijderen. Hierbij gaat Care for Buildings met een mobiele zandstraalmachine te werk. Het straalmiddel heeft een schurend effect, waardoor de verf van de gevel verwijderd wordt. Met zandstralen kan in alle hoeken en kieren van de gevel verf verwijderd worden.

Muren stralen en verf van een stenen muur verwijderen, zijn werkzaamheden waar Care for Buildings veel ervaring mee heeft. Daarnaast beschikt Care for Buildings over de juiste machines voor iedere steensoort en ieder type muur.
Care for Buildings voert alle werkzaamheden uit, van gevelreiniging, renovatie en restauratie tot gevel impregneren. Dit geeft u de mogelijkheid om meerdere werkzaamheden te combineren, zodat de totaalprijs een stuk lager wordt.

Kosten van gevel zandstralen

Op de vraag: wat kost zandstralen per m2, is helaas geen eenduidig antwoord te geven, de prijs zandstralen gevel hangt van een aantal factoren af:

  • De steensoort in de gevel
  • Hardnekkigheid van het vuil
  • De dikte van de verf op buitenmuur
  • Oppervlakte: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs
  • Hoogte van de gevel
  • Locatie van uw pand met betrekking tot bereikbaarheid, vergunning en steiger/hoogwerker