Terugblik 2020

Gepubliceerd op: 31-12-2020

De laatste uren van 2020 zijn begonnen! Bij uitstek een moment om terug te blikken. 2020: wauw wat een jaar! Zoveel hoogtepunten en zeker ook momenten waar we veel van hebben geleerd. Want ja, als ondernemer is het leren: iedere dag weer. Daarentegen is het onze motor: dit is wat we DOEN! We krijgen energie van uitdagingen. We trekken dan ook graag onze loopschoenen aan en gaan op onderzoek uit. Maar vóór we 2021 binnenwandelen: wat hebben we uit 2020 gehaald en wat zijn onze inzichten?

Tijd tekort

2020 was een goed jaar in heel veel opzichten: veel tevreden klanten, opschoning van bedrijfsprocessen en de winst is verdriedubbeld. Zoals elk schip steeds opnieuw uitvaart, zo hadden wij begin 2020 een grote lijst met plannen. Nu, op 31 december, kijk ik naar deze lijst: driekwart is niet uitgevoerd of niet eens aan begonnen. Maar so what? We zijn trots! Care for Buildings heeft de vorm aangenomen waar we lekker in gedijen. We hebben geploeterd, confrontaties gehad en tot midden in de nacht doorgewerkt. Was dit het waard? JA. De dagen zijn voorbijgevlogen maar we hebben ze optimaal benut. En ondanks tijd tekort hebben we mooie resultaten mogen behalen.

Van eenmanszaak naar VOF

Gedrevenheid, leergierigheid, creativiteit en goed kunnen plannen/ overzicht houden: de eigenschappen van een ondernemer. Eigenwijsheid, overtuigingskracht en enthousiast zijn: óók eigenschappen van een ondernemer. 1 en 1 is twee. Ik en mijn (zaken) partner hebben elkaar gevonden en zijn tot grootse dingen in staat. Ik heb eerst vanaf de zijlijn mogen spieken: was het ‘vrije’ ondernemerschap iets voor mij? Was ik bereid om mijn vaste baan als IC verpleegkundige op te zeggen? Welke richting wou ik uit?

De juiste stap is genomen. Ik krijg enorm veel energie om de bedrijfsvoering – in de breedste zin van het woord- van Care for Buildings in goede banen te leiden. Ik kan mijn creatieve ei kwijt. En wil ik iets langer in bed blijven liggen? Dan doe ik dat, omdat het kan.

Nieuwe huisstijl

Care for Buildings is compleet getransformeerd. Het hele bedrijf is letterlijk op zijn kop gezet. Wie zijn wij? En wat willen we uitstralen? Wij houden van (mooie) gebouwen, strakheid: tot in het detail. Goede dienstverlening kunnen bieden. Duidelijkheid. Alleen kwaliteit en anders niet. We zijn erachter gekomen dat we eigenlijk helemaal niet tevreden waren met bedrijven die zorgen voor ons uit handen moesten nemen. Bezem door de kast: nieuwe boekhouder, nieuwe webdesigner, nieuw reclamebureau. We weten wat we willen: het beste. Zijn wij te veeleisend? Nee. Echte ondernemers streven naar de best mogelijke resultaten en laten geen kansen onbenut. Helaas kiezen veel ondernemers voor kwantiteit in plaats van kwaliteit.

Renovatie bedrijfslocatie

Wat afgelopen jaar had moeten starten is helaas verschoven naar 2021: de renovatie van Care for Buildings bedrijfslocatie. Iets met gemeente, architect en kastje naar de muur verhaal,,, Omdat we niet compleet stil konden gaan zitten ( dat zit gewoonweg niet in ons bloed), zijn we toch een beetje begonnen: de aanrijroute/ uitrit is verplaatst, er is 150 meter dubbelstaafs hekwerk geplaatst welke we zelf hebben ‘ingevlochten’ ( eens en nooit weer), we hebben 200 meter laurier aangeplant en 13 leiplatanen gepoot. We kunnen niet wachten tot het -groene- voorjaar!

Laten we 2021 omarmen

Helaas zijn veel ondernemers in 2020 in zwaar weer gekomen of failliet verklaard. Corona raakt ons allemaal: zowel zakelijk als privé. We zijn trots dat we ondernemers uit andere branches een (tijdelijke) werkplek hebben kunnen geven, nu zij tijdens Corona geen inkomen kunnen genereren binnen hun vakgebied. We zullen dit blijven doen. Na een veelbewogen jaar zien we 2021 met veel vertrouwen en ambitie tegemoet! Een goede (lockdown) jaarwisseling gewenst! Inmiddels heb ik mijn loopschoenen weer aangetrokken: lopen jullie mee naar 2021?

“Je kunt jezelf gelukkig maken, heb ik geleerd. Als je er maar in gelooft. Zoals Frank Zappa zei: je geest is als een parachute: als-ie niet open staat, doet ie het niet.”

 

- Karin -  

The form contains errors

 

Deel dit artikel