Reinigingstechnieken

Afhankelijk van de soort vervuiling en het oppervlak hanteert Care for Buildings verschillende reinigingstechnieken.

Stoomreiniger- Thermoshock techniek

Met behulp van de ‘Meclean’.  Deze milieuvriendelijke reinigingsmethode is gebaseerd op het “thermo shock” effect. Oververhitte – energievolle – waterdruppels worden met een te doseren inslagkracht tegen de vervuiling gespoten, de kokende waterdruppels exploderen en het vuil komt los van de ondergrond. Met deze techniek kan, ten opzichte van conventionele methodes, met een aanzienlijk geringer waterverbruik en werkdruk een beter reinigingsresultaat worden verkregen. De reinigingsresultaten zijn uitmuntend en vormen een basis voor optimale werking van het eventueel te gebruiken impregneermiddel of gevelverf.

Softstralen

Vroeger werd er veel gewerkt met natuurlijk kwartszand. De term zandstralen is hiervan afgeleid. Inmiddels is duidelijk dat blootstelling aan inhaleerbaar kristallijn kwartsstof, zoals bij stralen, zeer ernstige gezondheidsproblemen met zich meebrengt.

Care for Buildings werkt uitsluitend alleen met het fijnste straalmiddel: microglasparels. Dit in combinatie met de Torbo softstraal machine. Het voordeel van microglasparels is dat de stenen niet aangetast worden. Microglasparels zijn een zachter materiaal dan de gevelstenen. Hierdoor kent de gevelsteen geen impact zoals wel met zand of met een ander straal product gebeurt.

Chemisch reinigen

Het chemisch reinigen van uw gevel dient te gebeuren door een specialist. Care for Buildings is uw vakman op het gebied van chemisch reinigen. Het reinigingsmiddel dient zeer precies te worden afgestemd op de ondergrond om onnodige schade te voorkomen. De keuze is afhankelijk van de steensoort en het type vervuiling. Het gekozen middel gaat een reactie aan met de vervuiling waardoor deze oplost. De inwerktijd is variabel. Na de inwerktijd wordt uw gevel gereinigd met water. Eventueel vindt nadien reiniging plaats door middel van de thermoshock techniek om rest vuil te verwijderen.